චොක්ලට් බිස්කට් කියන්නෙ ලොකු පොඩි හැමෝම අතරෙ එක ලෙස ජනප්රිය බිස්කට් වර්ගයක්, ගෙදරම චොකලට් බිස්කට් හදන්න පුලුවන් රෙසිපි එකක් ගැනයි මේ අපි අද කියන්නෙ.
අවශ්ය දේවල්
- පිටි කෝප්ප එකක්
- කොකෝවා පවුඩර් කෝප්ප කාලක්
- හොඳින් කුඩුකර ගත් සීනි කෝප්ප භාගයක් බේකින් පවුඩර් මේස හැඳි බාගයක්
- බටර් කෝප්ප කාලක්
- බිත්තරයක්
- වැනිලා මේස හැදි කාලක්
මෙහෙමයි හදන්නෙ..
- පිටි චොකලට් පවුඩර් බේකින් පවුඩර් එකට මිශ්ර කර හලා ගන්න.
- එය හොදින් මිශ්ර කර ගන්න.
- බිත්තරය බීට් කර ගන්න .
- එයට සීනි එකතු කර හොඳින් සීනි දියවන තුරු බීට් කරගන්න .
- බටර් එකතු කර නැවත බීටි කරන්න.
- වැනිලා එසන්ස් එකතු කරන්න.
- දැන් බීට් කර ගත් මිශ්රණයට, පිටි කොකෝවා මිශ්රණය එකතු කර හොඳින් කලවම් කරන්න.
- කුඩා ගුළි වලට කඩා ගන්න .
- ගෑරුප්පුවකින් කිසියම් රටාවක් තබා ගන්න .
- බේකින් ට්රේ එකකට තෙල් කඩදාසියක් දමා ඒ මත බිස්කට් තබන්න .
- දැන් සෙල්සියස් අංශක 180° උෂ්ණත්වයක විනාඩි 25ක් පමණ බේක් කරගන්න .