මේ ඔබ අමුත්තන් වෙනුවෙන් නිතරම කෑම මේසය සකස් කරන කාලයයි. එහිදී කෑම මේසය ක්රමවත්ව සැකසීම ඔබට අයත් කාර්යයක්. මේසය නිවැරදිව හා ක්රමවත්ව සකසා ගන්න මේ ටිප්ස් කිහිපය ඔබට වැදගත් වේවි.
- කෑම මේසයේ හැඳි ගෑරුප්පු තබන විට ඒවා උඩු අතට හරවා තබන්න.හැන්ද සහ පිහිය දකුණු අත පැත්තෙන් ද ගෑරුප්පුව වම් පසින්ද තබන්න. වීදුරු තබන විට ඒවා පිහි වලට දකුණු පැත්තෙන් හෝ ඉහළින් තබන්න.
- ආහාර බෙදා ගැනීමට තබන හැඳි කෑම දීසි ආසන්නයේ තැබීම අනිවාර්යය යි.
- සෑම විටකම අත පිස්නා ලා පැහැයෙන් තෝරා ගන්න. ඒවා පිඟන් අසලින් තබා ගන්න.
- මේස රෙද්ද හා පිඟන් වල වර්ණය ගළපා ගන්න. මේ දිනවල බහුලව භාවිතා කරන්නේ තනි සුදු වර්ණයයි.
- කෑම මේසයකට මල් බඳුනක් තැබීම අනිවාර්යය නැහැ. කෑම බඳුන් ආවරණය වන ලෙස මල් බඳුන් තබන්න එපා.
- අත සෝදන බඳුනක් තබනවා නම් එය ටේබල් මැට් එකක් අනිවාර්යයෙන් තැබිය යුතුයි.
- කෑම මේසයේ පුටු අනවශ්ය තදබදයක් ඇති වන ලෙස තබන්න එපා
- පිරිසිදුකම හා පිළිවෙල අත්යාවශ්ය දෙයක්. හොඳින් සේදු භාජන, හැඳි,ගෑරුප්පු, පිරිසිදු වියළි අත්පිස්නා භාවිතා කරන්න.
-නිබන්ධිකා-