වරකා පොල්කිරි මිල්ක් ෂේක්

වරකා විටමින් සී සහිත ප්‍රණීත පළතුරක්. රසයෙන් ගුණයෙන් පිරුණු වරකා අප කාගේත් ආදරණිය පළතුරක්. පළතුරක් විදියට ආහාරයට ගැනීමට අමතරව වරකා වලින් විවිධ රසවත් කෑම වර්ග සාදා ගන්නත් පුළුවන්. අද අප ඔබට කියලා දෙන්නේ කිතුල් හකුරුත් එකතු කර වරකා මිල්ක් ෂේක්  එකක් සාදා ගන්නා ආකාරයයි…

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය:

  • ඇට ඉවත් කරගත් වරකා මදුළු 250 g
  • උකු පොල්කිරි මිලි ලීටර් 200
  • කුඩු කරගත් කිතුල් හකුරු රස අනුව
  • වතුර මිලි ලීටර් 100
  • අයිස් කැට 5, 6
  • වැනිලා අයිස් ක්‍රීම් ස්කුපර් 3

සාදන ක්‍රමය:

වරකා මදුළු පොඩියට කපා බ්ලෙන්ඩරයට දමන්න. ඉන් පසු එයට පොල් කිරි, හකුරු දමා බ්ලෙන්ඩ් කරන්න. එයට අයිස් කැට සමග වතුර එකතු කර හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කරන්න. කැමති නම් අයිස් ක්‍රීම් දමා බ්ලෙන්ඩ් කරන්න. උස වීදුරුවකට දමා පිළිගන්වන්න.

– ඉරේෂා –

Related Articles

Don't Miss



Latest Articles

නිබ්බුත ගීත -29

මේ ජීවිතයට මම අතිශය ආදරය කරමි. ජීවත් වූ මේ කෙටි කාලයට ජීවිත සිය ගණනක් ජීවත් වූවා සේ මට දැනේ. එය දුක ද...

සුහදිනි – 78

ජය ඝෝෂා නැඟෙමින් තිබුණේ පරාජය පිළි නොගන්නා රසිකයන්ගෙනි.හඹා යා යුතු ඉලක්කය දිගු දුර එකකි.එහෙත් එය නොහැකි ඉලක්කයක් ද නොවේ.අහස් තමන්ගේ ඉනිම ඇරඹුවේ...

(අ)හිමි සිහින -232

මිනිස්සුන්ට විවිධ අදහස් මති මතාන්තර තියෙන්න පුලුවන්.ඒ මිනිස්සු රූපයෙන් පමණක් නොවෙයි අධ්‍යාපනයෙන් ආධ්‍යාත්මයෙන් මනුෂ්‍යත්වයෙන් ධනයෙන් බලයෙන් යසසින් ආදරයෙන්, කරුණාවෙන් වගේ  සියලු දෙයින්...

නිබ්බුත ගීත -28

මා හිටියේ යහනේ වැතිර ගෙන ය. මගේ පාලනයකින් තොර ව එක දිගට කඳුළු ගලා යමින් තිබිණ. උපන් දා සිට සැපක් කියා දෙයක්...

සුහදිනි -77

අවසන් මහා තරගයක් කියන්නේ සෑම කෙනෙකුම බලාපොරොත්තු  දල්වා බලා සිටින දවසකට ය.රාජ්‍ය නායකයාගේ පටන් සාමාන්‍ය රට වැසියන් දක්වාම තරුණයන් එකොළොස් දෙනෙකු බලාපොරොත්තුවෙ...