වරකා පොල්කිරි මිල්ක් ෂේක්

වරකා විටමින් සී සහිත ප්‍රණීත පළතුරක්. රසයෙන් ගුණයෙන් පිරුණු වරකා අප කාගේත් ආදරණිය පළතුරක්. පළතුරක් විදියට ආහාරයට ගැනීමට අමතරව වරකා වලින් විවිධ රසවත් කෑම වර්ග සාදා ගන්නත් පුළුවන්. අද අප ඔබට කියලා දෙන්නේ කිතුල් හකුරුත් එකතු කර වරකා මිල්ක් ෂේක්  එකක් සාදා ගන්නා ආකාරයයි…

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය:

  • ඇට ඉවත් කරගත් වරකා මදුළු 250 g
  • උකු පොල්කිරි මිලි ලීටර් 200
  • කුඩු කරගත් කිතුල් හකුරු රස අනුව
  • වතුර මිලි ලීටර් 100
  • අයිස් කැට 5, 6
  • වැනිලා අයිස් ක්‍රීම් ස්කුපර් 3

සාදන ක්‍රමය:

වරකා මදුළු පොඩියට කපා බ්ලෙන්ඩරයට දමන්න. ඉන් පසු එයට පොල් කිරි, හකුරු දමා බ්ලෙන්ඩ් කරන්න. එයට අයිස් කැට සමග වතුර එකතු කර හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කරන්න. කැමති නම් අයිස් ක්‍රීම් දමා බ්ලෙන්ඩ් කරන්න. උස වීදුරුවකට දමා පිළිගන්වන්න.

– ඉරේෂා –

Related Articles

Don't Miss



Latest Articles

ශරදාකාසේ -28

නිශාමනී ඒ සැඳෑවේ ගෙදර පැමිණියේ අලුතෙන් ම ශාන්ත වූ හිතකින් කියා කිව හැක. ඇය ශාරද සමගින් කතා බහකට ගියේ ම නැත. ඇගෙන්...

අමිහිරි විවාහ ජීවිතය නිසා විඳ වූ බිරිඳක්.

මනෝ උපදේශිකා ප්‍රබුද්ධිකා විජේතුංග මෙනෙවියගේ වෘත්තිය අත්දැකීම් ඇසුරෙන් පළ කරන්නකි.වෘත්තිය ආචාර ධර්ම රැකෙන පරිදි සත්‍ය කතාවේ නම් ගම් සහ යම් සිදුවීම් වෙනස්...

හිමගිරි අරණ -13

"මොන දේ වුණත් ඔහේ දරා ගන්න පුරුදු වුණාම ජීවිතේ ලේසියි රවිඳු." හිමාෂා එසේ පැවසුවේ ඇගේ ජීවිතය ඇසුරිනි.එයට කිසිත් නොකියා...

ශරදාකාසේ -27

නිශාමනී අරමුණකින් තොර ව ඔහේ බලා සිටියා ය. නටුවෙන් ගිළිහෙන කහ පාට ඇහැල මල් පෙති කැරකී විත් ඇගේ හිස මත ද පතිත...

අපිට අපි

"අම්මේ බඩගිනියි." පුංචි නෙතුක එහෙම කියාගෙන මුළුතැන්ගෙයට එබෙනකොට චමරි පුතා දිහා බලා ගෙන හිටියේ දරා ගන්න බැරි වේදනාවකින්.උයන්න මොකුත්ම...