රසකාරක ගෙදරදීම හදමු – 1

ව්‍යාංජන රස කරන පහේ ගුලිය 

අවශ්‍ය දේවල්
  • සුදු ලූණූ බික් 10 ක් පමණ සිහින්ව ලියාගෙන
  • කොත්තමල්ලි මේස හැඳි 5 ක් 6 ක්
  • සූදුරැ මේස හැඳි 2 ක්
  • මහදුරැ මේස හැඳි 1 ක්
  • සුදු කැකුළු හාල් මේස හැඳි 5 ක්
  • ගා ගත් පොල් මේස හැඳි 7 ක්
  • කුරුඳු පොත්තක්
  • එනසාල් ස්වල්පයක්රා
  • කරාබු  නැටි ස්වල්පයක්
සාදාගන්නා ආකාරය:
හාල් සහ පොල් වෙන් වෙන්ව බැද ගන්න. සුදුලූණූ හැර සියල්ලත් බැද ගන්න. ඉන්පසු සුදු ලූණූ වෙනම අඩු ගින්දරින් බැද ගන්න.
 වතුර ස්වල්පයක් දමා සිහින් වනතෙක් බ්ලෙන්ඩර්  කර ගන්න.
මෙය එළවළු වර්ග (වට්ටක්කා, පුහුල්,කැකිරි, හතු) වලට වගේම මස් මාළු උයද්දිත් රසකාරකයක් ලෙස භාවිතයට ගන්න පුලුවන්. වීදුරු බඳුනක හොඳින් මූඩිය වඩා ශීතකරණයේ තබා මාසයකට වඩා කාලයක් පාවිච්චි කරන්න පුලුවන්.

Related Articles

Don't Miss



Latest Articles

ශරදාකාසේ -34

"විකාර නැතුව ඒ මහත්තයව බැඳපං පංචලී. මොන දේ වුණත් නීතියෙන් බැඳගන්න එකේ වාසිය ගැනයි හිතන්න ඕනෙ. මන් දන්න සෑම්පලේ ගෑනුනං හිතන්නෙ ඒ...

එයා වගේ යාළුවෙක්

“හායි! අසේලා” “හායි! හායි! ශානා ….ඔයාගේ ලස්සන…..” “ආ,ඔයා විතරයි මට ලස්සනයි කිව්වෙ.මග දිගට දකින දකින අය...

හිමගිරි අරණ -19

"එකට වැඩ කරන නිසා අයියේ අක්කේ නංගි මල්ලි කියා ගත්තෙ නැතුවට මම අක්කා තමයි." හිමාෂා කියන්නේ හිනැහෙමිනි.කාර්යාලයේ හිඳින වයසින්...

(අ)හිමි සිහින -123

මම මගේ ක්ෂේත්‍රයේ මට හැකි උපරිමයෙන් ඉදිරියට එන්නට වෙනකොට කටයුතු කරමින් සිටියා.හැබෑවටම මම ඒ වෙනකොට රටේ බොහෝ පිරිසක් දන්නා චරිතයක් බවට පත්වෙමින්...

ශරදාකාසේ -33

පංචලී පුතෙකු බිහි කළා ය. පෞද්ගලික රෝහලක සුව පහසු ලෙස ඒ අත්දැකීම විඳ ගන්නට ශාරද ඇය ට අවස්ථාව උදා කර දී තිබුණේ...