රාත්රියේ ඉතුරුවන බත් අපතේ නොදා මෙන්න මේ වගේ රසවත් ආහාරයක් හදා ගන්න පුලුවන් නම් අපූරුයි නේද.
ඉතිරිය වෙනුවෙන් වෙහෙසෙන ස්මාර්ට් ගෘහණියන්ටයි මේ තෝසේ රෙසිපිය…
අවශ්ය ද්රව්ය මේවා..
- රෑ ඉතිරි වූ පිස ගත් බත් පීරිසි කෝප්ප 1 ක්
- පාන් පිටි මේස හැදි 6ක්
- බිත්තර 1ක්
- ඊස්ට් ඉතාමත් ස්වල්පයක්
- අවශ්ය පමණ ලුනු සහ වතුර..
සාදා ගන්නා ආකාරය
- පළමුව ඉතුරුම් බත් ටික වැසෙන ප්රමාණයට වතුරද දමා ක්රීම් එකක් වන තුරු බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
- ඉන් පසු එය සුදුසු භාජනයකට දමා අවශ්ය ලුණු.බිත්තර.පාන් පිටි.(ඊස්ට්)වතුර අඩු කෝප්ප 1/2ක් ද දමා හොඳින් පිටි මිශ්රණය සාදා හොඳින් වසා පැයක් පමණ කාලයක් තබන්න.
- පිටි මිශ්රණය හොදින් උකු ගතියට තිබීම අත්යවශ්යයි.
- උකු ගතියට මදි නම් පාන්පිටි ටිකක් එක් කරගන්න.
- ළූණු,අබ,කරපිංචා එක් කර තෙම්පරාදුවක්ද මිශ්රණයට එක් කර ගන්න.
- ඉන් පසු සාමාන්ය තෝසේ ආකාරයට සාදා ගන්න.
- සැරට සාදා ගන්න සාම්බාරු හොදි හා කොච්චි දමා කොටා ගත් පොල් සම්බෝලයකින් රස තවත් වැඩි වේ..