බනානා බ්රෙඩ්
අවශ්ය ද්රව්ය:
- කෙසෙල් ගෙඩි ග්රෑම් 500 ක්.ලෙලි ඉවත් කරගත්
- සීනි ග්රෑම් 500
- බිත්තර 5
- පිටි ග්රෑම් 500
- බේකින් පවුඩර් ග්රෑම් 12.5
- බේකින් සෝඩා ග්රෑම් 15
- කොර්න් තෙල් මේස හැඳි 3
- සරසා ගැනීම සඳහා පොඩි කරගත් කජු
සාදා ගන්නා ආකාරය:
- කෙසෙල් සහ සීනි එක භාජනයකට දමා මිශ්ර කරගන්න.
- ඒ අතර තුර වරින් වර බිත්තරය බැගින් එකතු කරගන්න.
- පිටිවලට බේකින් පවුඩර් සහ බේකින් සෝඩා එකතු කර පෙනේරයකින් හලා ගන්න.
- පිටි කෙසෙල් මිශ්රණයට එකතු කර හොඳින් කලවම් කරගන්න.කොර්න් ඔයිල් එකතු කරගන්න.
- බේක් කරගන්නා බඳුනට මිශ්රණය දමාගන්න.උඩින් විසිරෙන සේ කජු දමා ගන්න.
- සෙල්සියස් අංශක 180 ක උෂ්ණත්වයක මිනිත්තු 45-55 අතර බේක් කරගන්න.
රයිස් පුඩින්
අවශ්ය ද්රව්ය:
- කිරි මිලි ලීටර් 500
- බාස්මතී සහල් මි.ලී.5
- මී පැණි ග්රෑම් 40
- ඔරේන්ජ් සෙස්ට්ග්රෑම් 2 {දොඩම් ගෙඩියක සිහින්ව කැපු පිට පොත්ත }
- ෆ්රෙෂ් ක්රීම් ග්රෑම් 125
සාදා ගන්නා ආකාරය:
- ගැඹුරු පතුලක් ඇති භාජනයක් ගන්න.
- එයට මී පැණි,වැනිලා එසෙන්ස් සහ ඔරේන්ජ් සෙස්ට් එකතුකර උණුකර ගන්න.
- පියනකින් වසා විනාඩි 30 පමණ හොඳින් තම්බා ගන්න.
- බත සෑදුණු පසු එය ලිපෙන් බා නිවීමට හරින්න.
- නිවුණු පසු එයට ෆ්රෙෂ් ක්රීම් එකතු කරන්න.
- අවශ්ය නම් එය මතට වියළි මිදි හෝ කජු කැබලි කිහිපයක් දමා සරසා ගන්න.
– ඉරේෂා –