කැපූ පලතුරු දුඹුරු පැහැ ගැන්වීමෙන් වළක්වා ගන්නේ මෙහෙමයි

කැපූ පසු හැකි ඉක්මනින් පලතුරු අනුභව කිරීම හොඳම ක්‍රමයයි. නමුත් සමහර විට සලාද හෝ කෑම පෙට්ටි සඳහා පසුව ගැනිමට කැපූ පලතුරු ඇසිරීමේදී හෝ අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට වඩා කැපූ පලතුරු කොටස් ගබඩා කර තැබීමේ දී පලතුරු දුඹුරු පැහැයට හැරීම ගැටළුවක්. කෙසේ වෙතත් මෙසේ කැපූ පලතුරු දුඹුරු පැහැ ගැන්වීමෙන් වළක්වා ගන්නට ඉතා සරළම උපක්‍රමය වනුයේ ලෙමන් යුෂ භාවිතයයි.

ඇපල්, කෙසෙල්, සහ පෙයාර්ස් වැනි ඔක්සිජන් වලට නිරාවරණය වන විට, දුඹුරු පැහැයට පත්වන පලතුරු වර්ග කැපූ විගසම පළතුරු මත ලෙමන් යුෂ දමා හොඳින් කලවම් කර ගන්න. මේ සඳා ඔබට නැවුම් හෝ බෝතල් කළ ලෙමන් යුෂ භාවිතා කළ හැකිය. මේ සඳහා ලෙමන් යුෂ ප්‍රමාණය මැනීමට අවශ්‍ය නැත. පලතුරු කොටස් මත හොඳින් දැවටීමට අවශය තරම් ලෙමන් යුෂ තිබිම ප්‍රමානවත් වේ.

පලතුරු ටික කෑමට ගැනිමට සූදානම් වන තුරු වායු තද රඳවනයක (air-tide) හෝ ප්ලාස්ටික් එතුමක/ අවරණයක (plastic wrap) තදින් ආවරණය කර තැබිමට වග බලා ගන්න. ලෙමන් යුෂ සොයා ගැනීමට අපහසු නම් දොඩම්, දෙහි හෝ නාරං වැනි ආදෙශයක් වූවත් භාවිතා කල හැක.

– කල්හාරි –

Related Articles

Don't Miss



Latest Articles

සුන්දර නිය පෙළක් සඳහා නිවසේ දී ම කළ හැකි නොවරදින සත්කාර

කාන්තාවකගේ දෙපා වල මෙන්ම දෑත් වල සුන්දරත්වය සදහා නීරෝගිමත් නියපොතු ගොඩක් වැදගත්. හානි වුන නියපොතු නිසා ඔබේ දෑතේ මෙන්ම දෙපා වලත් සුන්දරත්වයටහානි...

ශරදාකාසේ -30

පවුලක් බිඳී යාම යනු  නීත්‍යානුකූල වූ බැඳීම් ලිහී යාමක් ම නොවේ. එහිදී ශරීරයක සියලු සෛල වල බිඳී යාමක් සිදු වේ. සිතක ක්ෂුද්‍ර...

කලගුණ

"පැතුම්,මේ මගේ යාළුවෙක්.රුවිනි.මෙයා මේ එක්සෑම් එකකට උදව් ගන්න කෙනෙක් හොයනවා" දිල්මි පැතුම්ට එහෙම කිව්වේ මිතුරිය හඳුන්වා දෙන ගමන්.මිතුරිය මේ...

හිමගිරි අරණ -15

"මම අද රවිඳුට කෑම එකක් ගෙනාවා.ඒ මනුස්සයා දවල්ට කන්නේ නෑ කියන්නේ." හිමාෂා හිස ඔසවා බැලුවේ පාරමීගේ පැමිණිල්ල ඇසී ය.පාරමීගේ...

සිරුරේ බර අඩු කරන සාර්ථක උපක්‍රම 8 ක්

ඕනම කාන්තාවක් කැමතියි තමන්ගේ ශරීරයේ අනවශ්‍ය බර අඩු කරගන්න. විශේෂයෙන්ම කාර්යබහුල ජීවිත ගත කරන කාන්තාවන්ට තියන ලොකුම ගැටලුව ව්‍යායාම කරන්න කාලයක් නැති...