කුස්සියේ රහස්

ඔබ දක්ෂ ගෘහනියක්ඉතින් මෙන්න මේ කුස්සියේ රහස් රැස ඔබව තව තවත් දක්ෂකාර්යක්ෂම මෙන්ම පිරිමැසුම් දායක ගෘහණියක බවට පත් කරන බවට කිසිදු සැකයක් නැහැ.

  • පොල් තෙල් නොමිදීමට – සිතල එක්ක සමහර පැති වල පොල්තෙල් මිදෙන එක සමහරවිට ප්‍රශ්නයක් වනවාපොල්තෙල් වලට එඬරු තෙල් බිංදු කිහිපයක් දැමීමෙන් සීත කාලයේ මිදෙන්නේ නැහැ.
  • සම්බෝලයටමැල්ලුමටබැදුමට දෙහි ඇඹුල් රේණු සමග දැමීමෙන් රසය වැඩිවෙනවා.
  • කළු පාටට පහේ බදින විට සෝදාගත් කැකුළු හාල් මිටක් මිශ්‍ර කරගන්නහොඳ සුවඳක් වගේම රසයක්ද එකතුවෙනවා.
  • දුගඳකින් තොරව ඉස්සන් පිස ගැනීමට සෝදාගත් ඉස්සන් ලුණු සහ දෙහි හොඳින් අතගා විනාඩි 15 ක් පමණ තබා සෝදාගන්න.
  • විනාකිරි මිශ්‍ර වතුරෙන් මාළු තැම්බූ විට මාළු කුඩු වෙන්නේ නැහැ.
  • අර්තාපල් තම්බාගන්නට පෙර ලුණු ස්වල්පයක් දැමීමෙන් පහසුවෙන් පොතු ගලවගන්න ට පුළුවන්.
  • බිස්කට් පෙගෙන්නේ නැතිව තබා ගැනීමට බිස්කට් භාජනයට බ්ලොටින් පේපර්ස් දෙකක් දමන්න.
  • තේ වලට වතුර උණු කිරීමේදී අමු හෝ වියළි දොඩම් ලෙලි භාජනයට දැමීමෙන් රසය වැඩිවෙනවා.
  • අමු කෙසෙල් ඉක්මනින් ඉදවා ගැනීමට බුලත් විටට ගන්නා හුණු ස්වල්පයක් ආලේප කරන්න.
  • දෙහි ගෙඩියක උපරිම දෙහි යුෂ ලබාගැනීමට නම් කපන්නට පෙර පැතලි මතුපිටක තෙරපමින් ඉහිල් කරගන්න.
  • මාළු බදින සුවඳ වටපිටාවට පැතිරීම වළක්වා ගන්නට නම් අල පෙත්තක් එකතු කරන්න.
  • මිරිස් බැදීමට පෙර කරලට පොල්තෙල් බින්දු කිහිපයක් දැමීමෙන් කැස්ස ඇතිවීම වලක්වා ගන්නට පුළුවන්.
  • බත් පිසගත් පසු තෙත ගතිය වැඩිනම් ටෝස්ට් කරගත් පාන් පෙත්තක් බත් එක මත තබන්න.
  • කට්ලට් කැඩෙන්නේ නැතිව බදින්නට නම් මද වේලාවක් අධි ශිතකරණයේ තබන්න.
  • කෑම මේසයේ මිංචි කොළ තැබීමෙන් මැසි මදුරුවන්ගෙන් ආරක්ෂා කරගන්නට පුළුවනි.
  • කුකුල් මස් බදින විට රන් පැහැයෙන් බැද ගැනීමට නම් පාන් පිටි වෙනුවට කිරිපිටි තවරා බදින්න.
  • කරවල පුස් කෑමෙන් වලක්වා ගැනීමට ප්ලාස්ටික් පෙට්ටියක බහා ශීතකරණයේ තැන්පත් කරන්න.
  • බාස්මතී සහල් හොඳින් පිස ගැනීමට පැය භාගයක් පමණ පෙගෙන්නට දමා උයන විට එළවලු තෙල් මේස හැඳි පමණ එකතුකරන්න.
  • ඉතිරිවන පොල් බෑයට ලුණු ස්වල්පයක් තවරා තැබීමෙන් එය පිළුණු නොවී තබාගන්නට පුළුවන්.
  • මස් පිසින විට මී පැණි තේ හැන්දක් පමණ එක්කිරීමෙන් සුවඳත් රසයත් වැඩිවෙනවා.
  • ධාන්‍ය වල ගුල්ලන් ඇතිවීම වැලක්වීමට කොහොඹ කොළ දමන්න.
  • මිරිස් කුඩු දමන භාජනයට පෙරුම් කායම ටිකක් දමා තිබුණොත් මිරිස් කුඩු නරක් නොවී තබා ගන්නට පුළුවනි.

– ඉරේෂා –

Related Articles

Don't Miss



Latest Articles

සුන්දර නිය පෙළක් සඳහා නිවසේ දී ම කළ හැකි නොවරදින සත්කාර

කාන්තාවකගේ දෙපා වල මෙන්ම දෑත් වල සුන්දරත්වය සදහා නීරෝගිමත් නියපොතු ගොඩක් වැදගත්. හානි වුන නියපොතු නිසා ඔබේ දෑතේ මෙන්ම දෙපා වලත් සුන්දරත්වයටහානි...

ශරදාකාසේ -30

පවුලක් බිඳී යාම යනු  නීත්‍යානුකූල වූ බැඳීම් ලිහී යාමක් ම නොවේ. එහිදී ශරීරයක සියලු සෛල වල බිඳී යාමක් සිදු වේ. සිතක ක්ෂුද්‍ර...

කලගුණ

"පැතුම්,මේ මගේ යාළුවෙක්.රුවිනි.මෙයා මේ එක්සෑම් එකකට උදව් ගන්න කෙනෙක් හොයනවා" දිල්මි පැතුම්ට එහෙම කිව්වේ මිතුරිය හඳුන්වා දෙන ගමන්.මිතුරිය මේ...

හිමගිරි අරණ -15

"මම අද රවිඳුට කෑම එකක් ගෙනාවා.ඒ මනුස්සයා දවල්ට කන්නේ නෑ කියන්නේ." හිමාෂා හිස ඔසවා බැලුවේ පාරමීගේ පැමිණිල්ල ඇසී ය.පාරමීගේ...

සිරුරේ බර අඩු කරන සාර්ථක උපක්‍රම 8 ක්

ඕනම කාන්තාවක් කැමතියි තමන්ගේ ශරීරයේ අනවශ්‍ය බර අඩු කරගන්න. විශේෂයෙන්ම කාර්යබහුල ජීවිත ගත කරන කාන්තාවන්ට තියන ලොකුම ගැටලුව ව්‍යායාම කරන්න කාලයක් නැති...