විටමින් C වලින් පිරී ඇති, සමේ කොලජන් මට්ටම වැඩි කරන නෙල්ලි

නෙල්ලි හෙවත් අම්ලා, බොහෝ විට “ඉන්දියානු ගූස්බෙරි” ලෙස හැඳින්වේ. ආසියාවට ආවේණික ගසක් වන අතර එහි ඵල පෝෂ්‍ය පදාර්ථ වලින් පිරී ඇත. අම්ලා යුෂ යනු විටමින් Cවලින් පොහොසත් ප්‍රභවයක් වන අතර එය දොඩම් වලට වඩා 20 ගුණයකින් වැඩිය. රස පහකින් යුතු රසයක් ඇති අතර සුවිශේෂී සුගන්ධයක් ඇත. නෙල්ලි යුෂ නිතිපතා පරිභෝජනය කිරීමෙන් සිරුරේ ප්‍රතිශක්තිය වැඩි කළ හැකිය. ආයුර්වේදයට අනුව, නෙල්ලි යුෂ යනු සමේ පෙනුම වැඩි දියුණු කිරීමට, රුධිරය පිරිසිදු කිරීමට සහ ඇස් පෙනීම වැඩි දියුණු කිරීමට උපකාරී වන ඉහළම රසයානික සහිත පලතුරු වලින් එකකි. නෙල්ලි භාවිතා කිරීමෙන් ඔබට අත්වන සෞඛ්‍ය ප්‍රතිලාභ 10ක් මේ ලිපියෙන් විස්තර කරනවා.

  1. නෙල්ලි යුෂ නිතිපතා පානය කිරීම සිරුරේ කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම අඩු කිරීමට උපකාරී වේ. ප්‍රතිඔක්සිකාරක සහ ඇමයිනෝ අම්ල හෘදයේ සමස්ත ක්‍රියාකාරිත්වයට සහය වන අතර දියවැඩියාව සහ ඇදුම වැනි ශ්වසන රෝග වඩාත් ඵලදායී ලෙස පාලනය කිරීමට උපකාරී වේ.
  2. අක්මාවේ ක්‍රියාකාරිත්වයට සහය වන අතර ශරීරයෙන් විෂ ද්‍රව්‍ය ඉවත් කිරීමට උපකාරී වේ. විටමින් C වලට අමතරව, නෙල්ලි කැල්සියම්, යකඩ සහ පොස්පරස් වලින් ද ඉහළ මට්ටමක පවතින අතර සෞඛ්‍ය සම්පන්න පානයක් ලෙස නිතර පරිභෝජනය කළ හැකිය.
  3. කුරුලෑ වලට ප්‍රතිකාරයක් ලෙස භාවිතා කරන්නට හැකියි. නෙල්ලි පේස්ට් එකක් සේ සාදා එය මුහුණේ කුරුලෑ ආසාදනයට ලක් වූ ප්‍රදේශවල ආලේප කිරීමටද හැකිය. මෙය මිනිත්තු 15 කට නොවැඩි වීමට ඉඩ දෙන්න. කුරුලෑ නිසා ඇතිවන කැළැල් අඩු කිරීමට උපකාරී වේ. නෙල්ලි යුෂ යනු රුධිර පවිත්‍රකාරකයක් වන අතර එමඟින් ලප සහ කුරුලෑ ඇතිවීම වළක්වයි.
  4. නෙල්ලි යුෂ නිතිපතා පරිභෝජනය කිරීම සිරුරේ විටමින් C මට්ටම වැඩි දියුණු කරන අතර සමේ කොලජන් මට්ටම වැඩි කරයි. වියපත් සමෙහි ඇති පහළ කොලජන් අන්තර්ගතය වැඩි කිරීමටත් සම සවිමත් කිරීමට සහ සිනිඳු වීමටත් උපකාරී වේ.
  5. නෙල්ලි යුෂ සමේ වර්ණය පිරිසිදු කර පැහැපත් කරන බව විශ්වාස කෙරේ. කළ යුතු එකම දෙය නම් මුහුණේ ආලේප කිරීමයි. එම දියර වියළී ගිය පසු, කුඩා පුළුන් කැබැල්ලක් භාවිතා කර ඒවා ඉවත් කිරීමට වග බලා ගන්න. ඉන්පසු සෝදා දමන්න. මෙය කරන අතරතුර ඇස් වසාගෙන සිටින්න. දිනපතා සිදුකිරීමෙන් සම පැහැපත් වන අතර රැළි වැටීම් මගහරවා ගත හැක.
  6. හිසකෙස් ආශ්‍රිත බොහෝ ගැටලු වයසත් සමග ඇති වේ. හිසේ කැක්කුම හෝ අකලට සුදු වීම හෝ හිසකෙස් වියළීම වැනි හිසකෙස් ආශ්‍රිත ගැටළු වලින් ඔබ පීඩා විඳිනවා නම් නෙල්ලි ඔබට ඇති පහසුම විසඳුමයි. නෙල්ලි යුෂ නිතිපතා පරිභෝජනය කිරීම හිසකෙස් ගැටළු සඳහා මනා සේ උපකාරී වේ.
  7. නිතිපතා ආහාරයට ගැනීමෙන් අග්න්‍යාශයේ පටක ප්‍රතිසංස්කරණය කරනවා පමණක් නොව ඉන්සියුලින් නිපදවන සෛල අඩු වීම නවත්වන අතර එමඟින් ඉන්සියුලින් නිෂ්පාදනයට උපකාරී වේ.
  8. බඩවැල්වල සෞඛ්‍යයට ඉතා හිතකර වේ. මළබද්ධය හෝ වෙනත් ආහාර දිරවීමේ ගැටළුවලින් පෙළෙන්නේ නම්, ආහාර දිරවීමේ පද්ධතිය පිරිසිදු කිරීම සඳහා සෑම උදෑසනකම යුෂ පානය කරන්න.
  9. නෙල්ලි යුෂ ආහාර දිරවීමට සහ පරිවෘත්තීය වැඩි දියුණු කිරීමට උපකාරී වන බැවින් බර කළමනාකරණය සමඟ අරගල කරන ඔබට මෙය ඉතා ප්‍රයෝජනවත් වේ. බොහෝ පුද්ගලයින් බර අඩු කර ගැනීම සඳහා නෙල්ලි යුෂ භාවිතා කරයි.
  10. නිදන්ගත රෝග තත්ත්වයන් කළමනාකරණය කිරීමට උපකාරී වේ.
  11. අධික කොලෙස්ටරෝල්, හෘද රෝග, පිළිකා යනු තදින් සෞඛ්‍යයට බලපාන රෝග වේ. නෙල්ලි යුෂවලින් මේ සඳහා ඉතා හොඳ ප්‍රතිඵල ලබා දෙන අතර, මේවා අනුභව කිරීමෙන් මෙම නිදන්ගත සෞඛ්‍ය ගැටලු පාලනය කළ හැකිය.

නිවසේදීම සකසා ගත හැකි නෙල්ලි පානයක ඉපැරණි ආයුර්වේදීය වට්ටෝරුවක්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

නැවුම් නෙල්ලි 1 kg

මී පැණි 200ml

ඉඟුරු 250g

නැවුම් ලෙමන් ගෙඩි 10ක්

ලුණු ටිකක්

  1. නෙල්ලි කුඩා කැබලිවලට කපන්න. එය ලුණු ස්වල්පයක් සමඟ බඳුනකට දමා කලවම් කරන්න. අවම වශයෙන් පැය දෙකක්වත් තබන්න.
  2. ලුණු දැමූ නෙල්ලි පිරිසිදු ජලයෙන් සෝදා, පසුව යුෂ ලබා ගන්න. ඉඟුරුවල යුෂ ද ලබා ගන්න.
  3. එයට ලෙමන් වල යුෂ ද මිශ්‍ර කරන්න.
  4. මී පැණි මිශ්‍ර කර පැය බාගයක් පමණ අඩුම ගින්දරේ රත් කරන්න.
  5. වීදුරු බෝතලයක ගබඩා කර තබන්න.

Related Articles

Don't Miss


Latest Articles