මී පැණි කියන්නෙ සපුෂ්ප ශාකවල පැණි භාවිතා කරලා මී මැස්සො හදන රසම රස තරලයක් කියල අපි හැමෝම දන්නවනෙ. c
මී පැණිවල වැඩිපුරම සීනි අඩංගු වෙනවා වගේම ඇමයිනෝ අම්ල, විටමින්, ඛනිජ ලවණ, යකඩ, සින්ක් සහ ප්රතිඔක්සිකාරක මිශ්රණයකුත් තියෙනවා. ස්වාභාවික රසකාරකයක් ලෙස භාවිතා කිරීමට අමතරව, මී පැණි anti-inflammatory, antioxidant and antibacterial agent කෙනෙක් විදියටත් භාවිතා කරනවා. මිනිස්සු සාමාන්යයෙන් කැස්සට ප්රතිකාර කිරීමට වගේම පිලිස්සුම් තුවාල හොඳ කරගන්නත් මී පැණි යොදාගන්නවා.
එහෙම මී පැණි භාවිතා කරන විවිධ රෝගාබාධ කිහිපයක් තමයි මේ.
1- හෘද වාහිනී රෝග. මී පැණිවල ඇති ප්රතිඔක්සිකාරක හෘද රෝග ඇතිවීමේ අවදානම අඩු කරන්න උදව් වෙනවා
2- කැස්ස. යුකැලිප්ටස් මී පැණි, පැඟිරි මී පැණි සහ ලබියාටේ මී පැණි ඉහළ ශ්වසන ආසාදන සහ රාත්රී කාලයේ උග්ර කැස්ස ඇති සමහර පුද්ගලයින් සඳහා කැස්ස මර්දනයක් ලෙස යොදාගන්නවා
3- ආමාශ ආන්ත්රයික රෝගය. මී පැණි මගින් ආමාශ ආන්ත්ර ප්රදාහය හා සම්බන්ධ පාචනය වැනි ආමාශ ආන්ත්රික රෝග සමනය කරන්න උදව් වෙනවා.
4- ස්නායු රෝග. මී පැණි මගින් විෂාදනාශක, ප්රතිදේහජනක සහ කාංසාවට එරෙහි ප්රතිලාභ ලබා දෙනවා.
5- තුවාල සත්කාර. මී පැණි තුවාල සුව කිරීම ප්රවර්ධනය කරන බව පෙන්වා දී තියෙනවා, විශේෂයෙන් පිලිස්සුම් තුවාල
අපි දැන් බලමු මී පැණි වලින් අපිට ලබාගත හැකි වාසි කිහිපයක් ගැන.
1. පෝෂ්ය පදාර්ත බහුලයි
මි පැණි ග්රෑම් 20ක,
කැලරි: 61
මේදය: 0 ග්රෑම්
ප්රෝටීන්: 0 ග්රෑම්
කාබෝහයිඩ්රේට්: 17 ග්රෑම්
තන්තු: 0 ග්රෑම්
රයිබොෆ්ලැවින්: දෛනික වටිනාකමෙන් 1% (DV)
තඹ: 1% DV අඩංගු වෙනවා.
මී පැණි අත්යවශ්යයෙන්ම පිරිසිදු සීනි වන අතර, මේදය නොමැති අතර ප්රෝටීන් සහ තන්තු පමණක් ඇත. එහි සමහර පෝෂ්ය පදාර්ථ කුඩා ප්රමාණයක් අඩංගු වේ. නමුත් බොහෝ මිනිසුන් සාමාන්යයෙන් විටමින් සහ ඛනිජ ලවණවල සැලකිය යුතු ආහාර ප්රභවයක් වීමට අවශ්ය ප්රමාණයකින් මී පැණි පරිභෝජනය නොකරයි.
කෙසේ වෙතත්, මී පැණි පොලිෆෙනෝල් ලෙස හඳුන්වන සෞඛ්ය ප්රවර්ධනය කරන ශාක සංයෝගවලින් ඉහළයි.
2. ආහාරයක් ලෙස අරගැනීම පහසුයි
මී පැණි බොහෝ විට ඔබේ ආහාර වේලට එකතු කර ගැනීම පහසුයි.සාමාන්යයෙන් සීනි භාවිතා කරන ඕනෑම ආකාරයකින් එය භාවිතා කළ හැකිය. එය සරල යෝගට්, කෝපි හෝ තේ පැණි රස කිරීම සඳහා යොදාගත හැකියි. ඔබට එය පිසීමේදී සහ ආහාර බේක් කිරීමේදීත් භාවිතා කළ හැකිය.
කෙසේ වෙතත්, මී පැණි සීනි වර්ගයක් බව මතක තබා ගත යුතුය. එබැවින් එය පරිභෝජනය කිරීමෙන් ඔබේ රුධිරයේ සීනි මට්ටම ඉහළ යයි. මී පැණි විශාල ප්රමාණයක් අනුභව කිරීම, විශේෂයෙන් දිගු කාලයක් පුරා, බර වැඩිවීමට දායක වන අතර, දෙවන වර්ගයේ දියවැඩියාව හෝ හෘද රෝග වැනි රෝග ඇතිවීමේ අවදානම වැඩි කරයි.
3. කැස්සට හොඳයි
ඉහළ ශ්වසන ආසාදන ඇති ළමුන් සඳහා කැස්ස පොදු ගැටළුවක්. මෙම ආසාදන දරුවන්ගේ සහ දෙමාපියන්ගේ නින්දට හා ජීවන තත්ත්වයට බලපායි.
ළමුන් තුළ මී පැණි සහ කැස්ස පිළිබඳ අධ්යයන කිහිපයක එක් සමාලෝචනයක් සොයා ගත්තේ කැස්ස රෝග ලක්ෂණ සඳහා මී පැණි ඩයිපෙන්හයිඩ්රමයින් වලට වඩා ඵලදායී බවයි. එය කැස්ස පවතින කාලසීමාව අඩු කිරීමටද උපකාර විය හැක.
4. හදවතේ නිරෝගීබවට හොඳයි
මී පැණි හෘද රෝග වළක්වා ගැනීමට ද උපකාරී වේ. මී පැණි රුධිර පීඩනය අඩු කිරීමට, රුධිර මේද මට්ටම වැඩි දියුණු කිරීමට, ඔබේ හෘද ස්පන්දනය නියාමනය කිරීමට සහ නිරෝගී සෛල මිය යාම වැළැක්වීමට උපකාරී වේ.
මේ වැනි සෞඛ්ය ප්රතිලාභ පමනක් නොවෙයි, මී පැණි රුව අලංකරණය සඳහාත් භාවිතා කරන බව නොරහසක්.
මී පැණි ඔබේ සමට හිතකර වන්නේ එය ප්රබල සංඝටක වලින් පිරී ඇති නිසා එය සුව කිරීම වේගවත් කරන බැවිනි. මී පැණිවල ඇති වටිනාම ප්රතිලාභ අතර සමේ ඇති බැක්ටීරියා විනාශ කිරීමේ හැකියාව මුල් තැන ගනී. එය සියවස් ගණනාවක් පුරා ලොව පුරා තුවාල සුව කිරීම සඳහා යොදාගත් අමුද්රව්යයකි.
1. සමේ තෙතමනය රඳවා ගනී
මී පැණි වල ඇති ස්වභාවික humectant ගුණය එය ඵලදායී මොයිස්චරයිසර් එකක් බවට පත් කරයි. මී පැණි වල ඇති එන්සයිම ක්රියාකාරිත්වය සමට ගැඹුරට විනිවිද යාමට සහ යටින් පවතින ස්ථරවලට සජලනය ගෙන ඒමට හැකියාව ලබා දෙයි. මෙමගින් ස්වභාවික දිදුලන පැහැපත් සමක් සහිත පැහැපත්, සිනිඳු සමක් ලැබේ .
2. මී පැණි වයසට යාමේ ලක්ෂණ අඩු කරයි.
මී පැණි වාතයෙන් තෙතමනය ඇද සමට බැඳ තබයි. මෙම එකතු කරන ලද සජලනය සමට නැවුම්, තරුණ දීප්තිය සහ නම්යශීලී බවක් ලබා දෙයි, සිහින් රේඛා සහ රැලි අඩුවෙන් කැපී පෙනේ.
3. සම මත ඇති Pores වසා දමයි.
මී පැණි ස්වභාවිකව ප්රතිබැක්ටීරීය සහ පිටකිරීමේ ගුණ ඇති අමුද්රව්යයකි. මෙම ගුණාංග මගින් සිදුරු අවහිර කර සමේ ගැටළු වලට දායක විය හැකි ගැඹුරු අපිරිසිදු අපද්රව්ය සඳහා යොදාගත හැක
4. මී පැණි කැළැල් සහ හයිපර්පිග්මන්ටේෂන් අඩු කරයි.
මී පැණි වල හයිඩ්රජන් පෙරොක්සයිඩ් ඉතා කුඩා ප්රමාණයක් අඩංගු වේ. මෙය කාලයත් සමඟ කුරුලෑ කැළැල් සහ හයිපර්පිග්මන්ටේෂන් අඩු කිරීමට උපකාරී වේ. මෙම ගුණාංගම මී පැණි අඳුරු සමක් පැහැපත් කිරීම සඳහා යොදාගනී.
5. මී පැණි කුරුලෑ වලට එරෙහිව සටන් කරයි.
මී පැණිවල ඇති ප්රතිබැක්ටීරියා නාශක කුරුලෑ සහ කුරුලෑ අඩු කිරීම සඳහා වැදගත් කාර්යභාරයක් ඉටු කරයි. මෙම ගුණාංග මගින් කුරුලෑ, කළු ලප සහ සුදු ලප ඇති කරන බැක්ටීරියා අඩු කරයි.
6. මී පැණි අව්වට පිළිස්සීම සමනය කරයි.
හානියට පත් පටක සුව කිරීමට ඇති හැකියාව නිසා මී පැණි පිළිස්සුම් වලට ප්රතිකාර කිරීම සඳහා වෛද්ය සැකසුම් වලදී බහුලව භාවිතා වේ . මෙම ප්රතිලාභම නිවසේදී හිරු රශ්මියෙන් පිළිස්සීම සහ සුව කිරීම සඳහා උපකාරී වේ.
ReplyForwardAdd reaction |